10 Aralık 2018 Pazartesi 18:02
Mariano Ferreira'dan FC Porto maçı öncesi açıklamalar
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde FC Porto'yla yapacağımız maç öncesindeki basın toplantısına Teknik Direktörümüz Fatih Terim'le birlikte katılan Mariano Ferreira maça yönelik soruları yanıtladı.
“Yarınki maçın önemini biliyoruz. Çok zor bir maç oynayacağız. Önemli bir takımla karşılaşacağız. Gruptan çıkmayı garantilemiş bir takım ama ne olursa olsun Porto her zaman tehlikeli bir ekip. Galatasaray gibi büyük bir Camianın her zaman Avrupa’da olması gerekiyor. Takım olarak hepimiz bunun bilincindeyiz. Yarınki maçta kazacağımız puanların bizi nereye taşıyacağının farkındayız. Tek amacımız, Galatasaray’ın tarihinde de olduğu gibi Avrupa’da devam etmek. Onun için de elimizden geleni yapacağız.
Dengeli bir grup. Diğerlerine baktığınızda bu grubun favorisi şu takım diyebiliyorsunuz. Herkesin bir sonraki aşamaya geçme şansı vardı. Biz de elimizden geleni yaptık. Futbolda bu tür şeyler olabiliyor. Bazen istediğiniz gibi gitmiyor. Şu anda elimizde Avrupa Kupası var. Galatasaray’ın her zaman Avrupa’da olması gerekiyor. O yüzden yapmamız gereken; yarınki maça çıkıp taraftarımızla birlikte güzel bir oyun oynayarak Avrupa yoluna devam etmek.
Porto birkaç senedir beraber oynayan bir takıma sahip. Bu onların büyük bir avantajıydı. İyi oynayan bir takım ancak deplasmandaki ilk maçımızda onlara karşı ne kadar baskılı ve etkili oynadığımız unutulmasın. Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik ve şanssız bir gol yedik. Tabii ki birinci oluyorsanız mutlaka hak etmişsinizdir. Avrupa Ligi’ni Şampiyonlar Ligi’nden farklı görmüyorum. Daha önce Sevilla formasıyla o kupayı kazanma ayrıcalığına sahip oldum. Takımımızın da o kupada önü açık diye düşünüyorum. Güzel şeyler olabileceğini düşünüyorum.”