1 Kasım 2021 Pazartesi 15:49

Yalçın Granit'i Anıyoruz

Yalçın Granit'i Anıyoruz

Türk basketbolunun ve Galatasaray'ın efsanesi, kulübümüzün 3171 sicil numaralı divan kurulu üyesi Yalçın Granit'i vefatının 1. yılında saygıyla anıyoruz.

1948-1955 yılları arasında 8 sezon Yenilmez Armada forması giyen Yalçın Granit, 1955-1956 sezonunda Fransa'nın RC Paris takımına transfer olarak Avrupa'da oynayan ilk Türk basketbolcu unvanını elde etmişti.

1956-1957 sezonunda Galatasaray'a geri dönerek beşinci şampiyonluğunu kazanan Granit, 25 yaşında profesyonel basketbol yaşamına nokta koymuştu.

Oyunculuk kariyerinin ardından kurucularından olduğu Darüşşafaka'da koçluk kariyerine başlayan Yalçın Granit, 1959-1960 sezonunda Daçka'ya tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandırmıştı. Darüşşafaka'dan sonra Beyoğluspor, İTÜ gibi takımların başantrenörlüğünü yapan Granit, 1964-1965 ve 1967-1968 yıllarında efsanesi olduğu Galatasaray Basketbol Takımı'nı çalıştırmıştı. 1971-1974 yılları arasında Eczacıbaşı’nda antrenör olarak görev yapan basketbol efsanemiz, 1984-1985 ve ertesi sezon üst üste şampiyonluk elde eden takımımızda Basketbol Şube Sorumlusu olarak görev almıştı.

Bunun yanı sıra ülkemizin çeşitli yerlerinde basketbol okulları açan Yalçın Granit, çeşitli gazetelerde uzun yıllar köşe yazarlığı yapmıştı.

Ömrünü Türk basketboluna hizmet vererek geçiren, 1 Kasım 2020 tarihinde aramızdan ayrılan Yalçın Granit’i vefatının 1. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.