28 Aralık 2023 Perşembe 14:33
Maça Doğru | Galatasaray - Fenerbahçe
Galatasarayımız, Turkcell Süper Kupa Finali’nde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park’ta 29 Aralık Cuma günü oynanacak olan müsabaka saat 20.45’te başlayacak. Maç ATV’den canlı olarak yayınlanacak.
Maçı hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek. Onun yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Volkan Bayarslan yönetecek.
İki takım son olarak ligde karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadele golsüz eşitlikle sona erdi. Ligden sonra 5 gün arayla ikinci kez mücadele verecek iki takımın arasında kazanan 17. Süper Kupa’yı müzesine götürecek.
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Galatasaray Futbol Takımı, Turkcell Süper Kupa’da Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı.
Dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik direktörümüz Okan Buruk yönetimindeki antrenman, taktik çalışmayla sona erdi ve kafilemiz Riyad'a hareket etti.
Geniş oyuncu kadromuz şu şekilde:
Fernando Muslera, Eyüp Aydın, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Günay Güvenç, Mateus Tete, Halil Dervişoğlu, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Jankat Yılmaz, Barış Alper Yılmaz, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Efe Akman, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele, Sacha Boey, Cedric Bakambu.
Galatasarayımız, Fenerbahçe ile yaptığı son 10 karşılaşmada üstünlük kurdu. İki takım arasında tamamı Süper Lig'de yapılan müsabakalarda Galatasaray 4, sarı-lacivertliler ise 2 galibiyet alabildi. Dört derbi ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu mücadelelerin 6'sında kalesini gole kapatmayı başaran Galatasaray, attığı 12 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.
EN İYİ SAVUNMA TAKIMI
Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'de en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor. Ligde çıktığı 17 karşılaşmada 32 gol atarak en iyi hücum performansını sergileyen ikinci takım olan Aslanlarımız, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Bu sezon Süper Lig'deki 17 maçın 10'unda rakiplerine gol şansı tanımayan "Cimbom" bu performansıyla 20 takım arasında kalesinde en az gole izin veren takım oldu.