17 Temmuz 2014 Perşembe 16:40

Basın Toplantısı: Alex Telles

Basın Toplantısı: Alex Telles

Alex Telles, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni sezonda iyi bir Alex Telles izletmek istediğini dile getiren genç futbolcu, “Geçen sene geldiğimde de oynayarak gelmiştim ama yeni transfer olunca takımla daha fazla zaman geçirmeniz gerekiyor. Adaptasyonu çabuk aşmak için. Geçen sene o şansı bulamadım ama kendimi iyi hissettiğim zaman kapasitemi biliyorum. Şimdi de ligin başlamasına uzun zaman var fiziksel olarak kendimi hazırlayabilecek zamanım var. İyi bir Alex Telles izletebileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Bu sezon 4. yıldızı takma şansları olduğu için daha ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Telles, “Bu sezon şampiyonluğun ayrı bir önemi var. Yeni sezona iyi hazırlanıyoruz. Fiziğim ve sağlığım iyi olduğu zaman kapasitemin ne olduğunu biliyorum. En iyi şekilde hazırlanarak sezona hazır bir şekilde girmek istiyoruz” dedi.

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nı değerlendiren genç futbolcu, “Brezilya’nın şampiyon olmasını istiyordum tabii ki. Ancak Almanya Dünya Kupası’nda şampiyonluğu hak etti. Almanya turnuva boyunca iyi oynadı” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın bir diğer Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo’nun Dünya Kupası’nda yer alması gerektiğini savunan Telles, “Melo gösterdiği performansla Dünya Kupası’nda olmayı hak etmişti. Galatasaray’da önemli işlere imza attı. Takıma önemli katkı sağlayabilirdi.  Ben de önümüzdeki 4 sene iyi işler yaparak Brezilya Milli Takımı’nda yer almak istiyorum. En büyük hayalim Dünya Kupası’nda forma giymek” dedi.

Prandelli’nin dünya çapında bir teknik direktör olduğuna dikkat çeken Telles, “Prandelli çok üst düzey bir teknik adam. Onunla iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Mancini savunma yapmayı daha çok seven bir teknik adamdı. Onunla savunma yönümü geliştirmeye başlamıştım. Ben ileri çıkan ve orta yapmayı seven bir sol bekim” diye konuştu.

Yabancı kuralının serbest olmasının kulüpler için daha faydalı olacağını belirten Telles, “Yabancı kuralının serbest olması daha iyi olur ama karara saygı duymamız gerekiyor. Takım olarak herkesin en üst seviyede olması gerekiyor. Yabancı ya da Türk oyuncu fark etmiyor. Hedefimize ulaşmak için hepimiz hazır olmalıyız” dedi.