24 Ocak 2024 Çarşamba 19:56
Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur: "Tek hedefimiz şampiyon olmak"
Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, camiamızın birlik ve beraberliği üzerine Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir konuşma gerçekleştirdi.
Basına açık idman öncesinde medya mensuplarının karşısına geçen Erden Timur'un açıklamaları şu şekilde:
"Bizim statta soyunma odamızda bir yazı yazar, ’Tarihi kimler yazar? Tarih hayal edeni yazar. Hayallerinin peşinden gidenini, kendine güveneni, yürekli olanı, yüreğini koyanı yazar. Tarih inananı yazar. Gerçekten isteyeni, inat edeni, imkansızı deneyeni, vazgeçmeyeni yazar. Tarih hiç durmadan çalışanı, en yukarıdakini yazar. Başarılı olanı, başarıyı paylaşanı yazar ve sadece birlikte olanlar tarih yazar! Şimdi Galatasaray için bir tarih daha yazmanın zamanı geldi. Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray!’.
Bu bizim soyunma odamızda her daim yazan bir yazıdır. Oyuncularımız bu yazıyı okuyarak, soyunma odasına girer ve Galatasaray’ın kültürünü gösteren önemli bir şeydir. Biz seçildiğimiz günden beri hep bir hikaye yazmaktan bahsettik. Galatasaray, spor tarihinde yazılmış hikayelerin birçoğunu yazmış olan çok derin bir tarihe, geçmişe sahip bir takımdır.
Her ne olursa olsun birbirimizi sevmekten bahsettik. Bu hikaye inanmanın, karşılıksız sevmenin, forma aşkının, sevinç gözyaşlarının, birbirini seven insanların gerçek hikayesidir. Tek ihtimali olanların hikayesidir. Galatasaray, renklerine aşık insanların takımıdır. Fedakarlıkların takımıdır. Tarihimize baktığımız zaman bugünkü imkanların yanına bile yaklaşılmayan dönemlerde biz beraber olduğumuz zaman çok daha kısıtlı imkanlarla neleri başardığımız müzemizde çok nettir.
“BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
Bizim tek hedefimiz şampiyon olmaktır. Başta başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz, Okan Hocamız, stattan, Florya’ya tüm çalışan arkadaşlarımız hissediyoruz ki biz bu sene şampiyon olacağız. İliklerimiz kadar bu duygu her birimize işlenmiş vaziyette. Artık şampiyonluk meşalesi yandı bir kere. Yaklaşık 1 hafta bir yemek yaptık. Futbolcularımızla Ada’da buluştuk. Orada her şeyi konuştuk. Herkes tek tek söz aldı. Herkes hayallerinden bahsetti. Birlikte nasıl şampiyon olacağımızı konuştuk. Müthiş bir motivasyon vardı. Sonrasında Trabzon’da maç öncesi yenilen akşam yemeğinde oyuncularımıza bir sürpriz yaptık. Geçen seneki şampiyonluk videolarımızı gösterdik. Orada şunu söyledik, ’Şampiyon olanlar, bu duyguyu yaşayanlar, tekrar ancak bunu yaşayınca bir daha hissedecek. Olamayanlar da yaşayınca öğrenecek’. Ondan sonra malum Trabzonspor maçını oynadık.
Burada herkes çok çalışıyor. Oyuncularımız eksta çalışmalar yapıyor. Pırlanta gibi çok değerli ve karakterli oyuncularımız var. Çok istekli ve çalışan teknik heyetimiz ve idari personelimiz var. Okan Hocamız, iyi niyetiyle, gayretiyle, güzel gönlüyle zaten herkesin teveccühünü kazanmış olan, küçük yaşlardan beri camiada olan, Galatasaray için çok önemli bir değer, geçen sene bize yaşattığı şampiyonlukla. İhtiyacımız olan 7’den 70’e tüm Galatasaraylıların ne olursa olsun yüzde yüz inançla devam etmesi. İnancımızda bir milim bile geri atmamız gerekiyor. Ne zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım. Bundan sonra da farklı zorluklar, farklı üretilen spekülasyonlarla, manipülasyonlarla birçok zorluk varmış gibi gösterilecektir. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tüm camiamızla oyuncularımıza sahip çıkmamız gerekiyor.
Kaan Ayhan, Wilfried Zaha, Kerem Demirbay ve birçok oyuncumuz geldiğinde eleştiriler aldı. Icardi’nin bile alışması zaman almıştı.
“DAYANIŞMA HER KOŞULA RAĞMEN SAHİP ÇIKMAKTIR”
Bu şampiyon yürüyüşümüzde, özellikle tribüne gelecek taraftarımızın biraz daha sabırlı olmasını rica ediyorum. Taraftarlarımızın sosyal medyada üretilen yalan haberlere itibar etmemesini rica ediyorum. Çok fazla örnek var. Tahmini yüzde 90’ı yalan.
“MAYIS SEÇİM DEĞİL, ŞAMPİYONLUK AYIDIR”
Sezon başında ‘Bu sezonun dayanışma ve konsantrasyon’ senesi olduğunu söylemiştim. Dayanışma zor zamanda olur. Dayanışma her koşula rağmen sahip çıkmaktır. Galatasaray bütünleştiği ve kenetlediği zaman başaramayacağı şey, kaldıramayacağı kupa yoktur. Tüm gönlümle inanıyorum ki bu sezon her zaman olduğu gibi mayıs ayı Galatasaray için şampiyonluk ayıdır. Mayıs bizim içim seçim değil, şampiyonluk ayıdır. Başkanımız her zaman Galatasaray için her türlü özveriyi gösteriyor. Tabii genel kurul kararıdır Galatasaray’da kimin başkan olacağı. Dursun Başkanımızın yine her türlü özveriyi göstererek Galatasarayımızın başında devam etmesi camiadaki birçok insanın da temennisidir. Dolayısıyla Galatasaray yönetiminin gündeminde seçimin ’s’ bile yoktur. Bunun böyle bilinmesini rica ediyorum.
Türkiye’nin 4 yıldızlı tek kulübü olarak, şunu çok iyi biliyoruz, ’Şampiyonlukları zafer yapan şey, uğruna akıtılan ter ve harcanan emektir’. Bileğimizin hakkıyla inşallah mayıs ayına 24. şampiyonluğumuzu hep birlikte kutlayacağız. Sessizliğimiz camiamızın asaletinden, soğukkanlılığımız da kendimize güvenimizdendir. Biz kenetlendikçe farklı havalara bürünüyor, farklı panikler yaşıyor. Herkes emin olsun, biz kenetlendikçe Galatasaray her zaman olduğunu gibi şampiyon olacak. Yenilmeyen tek şey azimdir. Göreve geldiğimiz günden beri aynı azimle yolumuza devam ediyoruz. Biz de, camiamızın bütün bileşenleri de, takımımız da, taraftarımız da, başta başkanımız, ağabeyimiz Dursun Özbek de, yönetimimizde de bu irade var. ’Kenetlenen başka Galatasaray yok’ diyoruz”. Bu iradenin sonunun yine şampiyonluk ve başarı olduğunu hep birlikte biliyoruz.