5 Nisan 2023 Çarşamba 22:38

Galatasaray 2-3 Medipol Başakşehir

Galatasaray 2-3 Medipol Başakşehir

Galatasarayımız, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynananan mücadeleyi rakip takım 3-2’lik skorla kazanarak yarı finale uzandı. Takımımız kupaya veda etti.

Gollerimiz 20. dakikada Kaan Ayhan ve 51’de Mauro Icardi’den geldi. Başakşehir ise Patryk Szysz (12’, 66’) ve Danijel Aleksic ile skor buldu. 

Maça hızlı başlayan takımımız, ön alanda Torreira’nın baskısıyla kazandığı topla Kerem Aktürkoğlu ile golü bulsa da VAR devreye girdi. Ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. Akabinde 12. dakikada Patryk Szysz, sol çaprazdan Serdar Gürler’in pasıyla ceza sahasına girerek topu filelerimize gönderdi: 0-1. 

Icardi ve Mertens ile önemli pozisyonlar bulan ve özellikle kornerlerde Mauro Icardi’nin kafa vuruşlarıyla tehlike yaratan takımımız, maça eşitlik getirmekte gecikmedi. Mertens’in 20. dakikada kullandığı kornerde Kaan Ayhan topu filelere gönderdi. 

Medipol Başakşehir, 30. dakikada tekrar öne geçti. Aleksic’in golü sonrasında Icardi ile üst üste kaleyi yoklasak da çerçeveyi bulamadık. 40’te Kazımcan’ın ortası sonrası Dries Mertens ile golü bulsak da Belçikalı yıldızın elle oynadığı gerekçesiyle gol gerçeli sayılmadı. İki golümüzün geçerli sayılmadığı ilk yarı 2-1 rakibin üstünlüğüyle sona erdi.

ICARDI’DEN 600. GOL

İkinci yarıyı Arjantinli süperstar Mauro Icardi’nin golüyle başladık. Zaniolo’nun altı pasa çıkardığı mücadelede filelere bulan Icardi, Nef Stadyumu’ndaki 600. golü kaydetti: 2-2.

Başakşehir oyunu yarı sahasında kabul edip kontralarla atak ararken, bir gol daha buldu. 66’da ceza sahası içinde topla buluşan Aleksic'in yerden ortasında Mahmut'un vuruşu kaleci Muslera'dan döndü. Ardından Szysz boş kaleye topu ağlara gönderdi: 2-3. 

Golün ardından Kerem Aktürkoğlu, Nicolo Zaniolo ve Fredrik Midtsjö kenara geldi. Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Yunus Akgün onun yerine dahil oldu. İlerleyen dakikalarda ise Dries Mertens ve Abdülkerim Bardakcı çıkarken yerlerine Barış Alper Yılmaz ve Bafe Gomis girdi. 

Galatasarayımız dakikalar 87’yi gösterirken gole çok yaklaştı. Sağdan Rashica'nın arka direğe ortasında Gomis'in kafa vuruşu direkten döndü. Ardından Barış Alper'in vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Devam eden pozisyonda Torreira'nın vuruşu üstten auta çıktı. 

En az 6 dakikalık uzatma anlarında baskılarımız sonuç vermedi ve maç 3-2’lik skorla sona erdi.