31 Ekim 2016 Pazartesi 20:12

Gaziantep Basketbol 72–79 Galatasaray Odeabank

Gaziantep Basketbol 72–79 Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Basketbol Süper Ligi dördüncü hafta maçında Gaziantep Basketbol ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Şahinbey Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray Odeabank 72-79’luk skorla kazanarak ligdeki üçüncü galibiyetini elde etti.

Galatasaray Odeabank maça Justin Dentmon – Sinan Güler –  Jon Diebler – Blake Schilb – Alex Tyus beşiyle başladı. Gaziantep Basketbol ise William Cherry – Andy Rautins – Altan Erol – Jure Balazic – Tomislav Ruzic beşiyle parkedeydi.

Karşılaşmanın ilk sayıları Alex Tyus’ın sırtı dönük oyunuyla gelirken Kaptan Sinan Güler’in iki sayılık basketiyle Sarı-Kırmızılılar maça 4-0’la başladı. Ev sahibi Gaziantep Basketbol ise Andy Rautins – Jure Balazic’in iki üçlüğü ile skoru 6-4’e getirdi. Üç dakika geride kalırken Blake Schilb’in dip oyunundaki turnike basketi skoru 6’da eşitledi. İlk çeyrekte bitime 04:45 kala 3/5 üçlük bulan Gaziantep Basketbol, televizyon molasına da 13-8 önde girdi. Moladan dönülürken Gaziantep Basketbol ilk çeyreğin bitimine bir dakika kala skorda 18-14 öndeydi. Kalan sürede çizgiden tek isabet bulan ev sahibi ekibi ilk çeyreği 19-14 önde geçti.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. İki dakika geride kalırken bu bölümü 21-17 Gaziantep Basketbol önde geçti. Blake Schilb’in 6. sayısını bulduğu pozisyonda fark 3 sayıya indi (22-19). Sinan Güler’in sahneye çıktığı dört dakikalık bölümde 32 yaşındaki Kaptan’ın önce iki sayılık basketi, ardından üçlüğü ve Deon Thompson’a yaptığı asist ile Galatasaray Odeabank 22-24 öne geçti ve Gaziantep molayı aldı. Mola dönüşünde Blake Schilb ortaya koyduğu performansla takımını sırtlayan isim oldu. Bitime iki dakika dip oyunundan çıkardığı iki sayılık basket ile 14. sayısını bulan Schilb, skoru da 31-35’e taşıdı. Kalan sürede 10-2’lik seri yakalayan Gaziantep Basketbol, soyunma odasına 41-37 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Jon Diebler ikinci üçlüğünü bularak farkı 1 sayıya kadar indirse de ev sahibi takım hücumda kolay basketlerle üç dakikada farkı 6 sayıya kadar çıkardı (48-42). Bu bölümde Deon Thompson’dan arka arkaya gelen 6 sayı ile skor 48’de eşitlendi ve Gaziantep molasına başvurdu. Bitime 01:50 kala skor 54-54’tü. Son bölümlerde Sarı-Kırmızılılar yine Schilb ile öne geçmeyi başardı ve son çeyreğe 56-58 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. Emir Preldzic’in arka arkaya iki üçlüğü ve Sinan Güler’in çembere giderek basketi bulmasıyla üç dakikalık bölümde 60-66 öne geçti ve Gaziantep Basketbol molaya gitti. Molanın ardından Gaziantep skor üretmekte zorlanırken Sarı-Kırmızılılar’ın bu bölümdeki sert savunmasının yanında Emir’in turnike basketiyle fark 8 sayıya çıktı (60-68). Bu bölümde sahneye Alex Tyus çıktı. Hem hücumda hem de savunmada kalitesini ortaya koyan Tyus, Sarı-Kırmızılılar’ın farkı korumasında büyük rol oynadı ve Galatasaray Odeabank mücadeleden 72-79 galip ayrılarak ligdeki üçüncü galibiyetini elde etti.

Çeyrek Sonuçları:

1. Çeyrek: 19-14
2. Çeyrek: 21-23 (41-37)
3. Çeyrek: 15-21 (56-58)
4. Çeyrek: 16-21 (72-79)

Skor Dağılımımız: Schilb 18, Sinan 16, Tyus 12, Thompson 11, Emir 10, Diebler 8, Pleiss 2, Dentmon 2.

İSTATİSTİKLER

GAZİANTEP BASKETBOL

Andy Rautins 6 sayı – 1 asist,

Altan Erol 12 sayı – 5 ribaund – 1 asist,

Marcus Denmon 13 sayı – 4 ribaund – 4 asist,

Tomislav Ruzic 3 sayı – 5 ribaund – 2 asist,

Jure Balazic 12 sayı – 2 ribaund,

William Eugene Cherry 18 sayı – 3 ribaund – 4 asist,

Nemanja Aleksandrov 3 ribaund,

Deyan Toshkov Ivanov 8 sayı – 6 ribaund – 2 asist

GALATASARAY ODEABANK

Emir Preldzic 10 sayı – 2 ribaund – 1 asist,

Alex Tyus 12 sayı – 3 ribaund – 1 asist,

Deon Thompson 11 sayı – 2 ribaund – 3 asist,

Blake Schilb 18 sayı – 3 ribaund – 3 asist,

Tibor Pleiss 2 sayı – 4 ribaund,

Sinan Güler 16 sayı – 6 ribaund – 6 asist,

Jon Diebler 8 sayı – 4 ribaund – 3 asist,

Justin Dentmon 2 sayı – 1 asist,

Göksenin Köksal 2 asist