14 Mayıs 2013 Salı 13:28
Beko Basketbol Ligi Play-Off Basın Toplantısı Yapıldı
Galatasaray Medical Park baş antrenörü Ergin Ataman ve takım kaptanlarından Ender Arslan Beko Basketbol Ligi play-offları öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı.
Toplantıda BBL play-offlarında mücadele edecek takımların oyuncu ve antrenörlerinin yanı sıra TBF yetkilileri ve basın mensupları yer aldı.
Play-offlara ve çeyrek finalde karşı karşıya geleceğimiz Tofaş serisine değinen Koç Ergin Ataman Zor bir lig maratonu yaşadık ama yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen ligi ilk sırada tamamladık. Bu gurur verici bir durum. Play-offlarda her şey sıfırdan başlıyor ve basketbol heyecanı da zirveye çıkacak. Geçtiğimiz yılki play-offlarda seyirci rekorları kırılmış ve basketbol, spor gündeminin de bir numaralı maddesi olmuştu. İlgiyle izlenecek bir play-off olacak. En az 5-6 takımın şampiyon adayı olduğu bir bir mücadele izleyeceğiz, tabii bu takımlar arasında biz de varız. Her seri zorlu geçecek. İlk turda Tofaş ile eşleştik, genç bir takım ve iyi de bir antrenörleri var. Sıra dışı galibiyetler alan bir ekip. Evinde Fenerbahçe Ülker'i, Banvit'i yendiler. En son erteleme maçında son saniyede Banvit'e kaybettiler. Zorlu bir seri bizi bekliyor. Her maç bir final olacak. Galatasaray camiasının 23 yıllık bir şampiyonluk özlemi var. Ancak maçları da teker teker düşünmek lazım. Taraftarların bizi yalnız bırakmamasını istiyorum. Rakibimiz Tofaşı da play-offlara kaldığı için kutluyorum" dedi.
Başarılı oyun kurucumuz Ender Arslan da Zorlu bir seri bizi bekliyor. Ama ligin ikinci yarısı başlarken hep sahamızda iyi takımlarla oynadık ve seyirci desteğini de arkamıza aldık. Şimdi play-offa lider girip saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. İlk turda gerçekten iyi bir takıma karşı oynayacağız. Umarım iyi basketbol oynar ve turu da geçeriz şeklinde konuştu.
Play-Off Çeyrek final turu 17 ve 18 Mayıs 2013 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Kazanılmış iki maç üzerinden oynanacak olan çeyrek finallerde 1-8 ve 4-5 ile 2-7 ve 3-6 eşleşmeleri maçlarını aynı gün oynayacak.
Beko Basketbol liginde play-off eşleşmeleri şu şekilde;
Galatasaray Medical Park Tofaş
Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka
Anadolu Efes TED Ankara Kolejliler
Banvit Beşiktaş
Beko Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek final detaylı programı şöyle;
17 Mayıs Cuma
18:00 Banvit Beşiktaş
20:00 Anadolu Efes TED Ankara Kolejliler
18 Mayıs Cumartesi
13:00 Galatasaray Medical Park Tofaş
15:30 Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka
20 Mayıs Pazartesi
18:00 TED Ankara Kolejliler Anadolu Efes
20:00 Beşiktaş Banvit
21 Mayıs Salı
18:00 Tofaş Galatasaray Medical Park
20:00 Pınar Karşıyaka Fenerbahçe Ülker
23 Mayıs Perşembe (Gerekirse Maçları)
Banvit Beşiktaş
Anadolu Efes-TED Ankara Kolejliler
24 Mayıs Cuma (Gerekirse Maçları)
Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka
Galatasaray Medical Park Tofaş